Spelet Manhunt 2 ska dras genom ytterligare en rättslig process. Tidigare har domstol konstaterat att åldersgränsen på 18+ år räckte, men brittiska censorer vill förbjuda spelet helt. Spelet sägs vara “ultra-våldsamt” och huvudkaraktären är en sadistisk psykopat — och motiveringen är att man vill skydda barn, trots den högt satta åldersgränsen. Spelet har omgärdats av flera kontroverser, bland annat läckte en anställd spelet på fildelningssiter, och blev sedemera avskedad.

Apropå barn som behöver beskyddas, snubblade jag över ett seminarie av Gever Tulley, där han rekommenderar 5 (och en halv) farliga saker som barn borde få göra — att begå upphovsrättsbrott till och med bland annat. Han anser att leka med farliga saker, är mer lärorikt än att plasta in ungar och hoppas på det bästa när de väl får en kniv i sin hand för att rätt ålder inträtt.

Trygghetsnarkomani skriver Pär Ström om i Göteborgsposten. Det värsta är att han inte överdriver det minsta, utan i princip bara räknar upp alla möjligheter som finns, och är på gång, att millimeterkontrollera alla medborgare.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,