Insåg inte hur länge sedan det var jag läste att någon inte gillade något, utan att för den sakens skull göra djupdykning i moralträsket. West levererar lite spydigheter om mmorpg — bara för att han inte gillar det — och det känns liksom uppfriskande i jämförelse med moralargumenten som inte sällan dyker upp i sådana diskussioner.

Om mac-datorer kommit undan relativt väl hittills i hackersfären, så får man nog se det som kört framöver… Inbillar mig att det inte nödvändigtvis är plattformsorienterat, när man intresserar sig för vissa nätverk. Vad en hacker är, kan man läsa lite om på wikipedia, förresten — och ska inte blandas ihop med s.k. “script-kiddies“. Även om ordet “hackare” används när man rapporterar om vandaliseringen av IFK Göteborgs hemsida.

Paulina Neuding skriver lite intressant om hur det är att vara minoritet i ett land där så många firar jul. Lyckligtvis är artikeln helt befriad från moralindignation och hur dåliga folk är på att visa hänsyn.

Joakim Jardenberg skriver om Aftonbladets betaltjänst och varför den suger. Min återkommande käpphäst — och håller självklart med honom. Man kan notera att det är särskilt viktigt för blaskan att dra igång plustjänsten så fort det rör sig om någon form av sex. Inte nödvändigtvis kvalitet, alltså. Är jag förresten ensam om att firefox fryser när man har fler än en tab öppen från just Aftonbladet? Jag misstänker den scrollande jobblistan till höger. Uppdatering: Jardenberg har skrivit om det på sin blogg också.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,