Det händer rätt ofta faktiskt, att man försöker hitta äldre material i tidningar, och misslyckas. Framför allt via deras interna sökfunktioner. Nikke Index skriver om hur New York Times satsat på tillgång till alla artiklar — även bakåt i tiden, så man kan hitta material från 1800-talet. Jag sekonderar Nikke och slänger också ut frågan till svensk gammalmedia; När tänker ni göra samma sak? Ett år tillbaka, sammanfattat i krönikor är visserligen kul osv, men det kan nog göras ännu mer spännande faktiskt.

HD DVD är på tapeten, och man konstaterar att där porr tidigare varit en enorm draghjälp för att introducera nya medier fungerar det inte den här gången. Det verkar logiskt att man kanske inte vill utsättas för allt för mycket realism i detaljerna i fantasins högborg — tänker närmast på skrynkliga kroppsdelar. Men formatet verkar ändå ha sina anhängare, siten för blue-ray blev hackad härom dagen, och besökare till sidan blev hänvisade till en HD-site i stället.

För övrigt är det intressant att “hackare” (enligt media) har ganska starka åsikter om saker och ting.

Annan kul grej — man kan följa en flock älgar online som utrustats med gps. Älg i Mitt Skandia levererar detta — dock ej live, för man vill inte underlätta för tjuvskyttar.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,