Som av en händelse hade jag precis tittat på Catherine Tate’s Julspecial när jag råkade se det här. Det är som bekant en liten värld numer, när miljoner människor använder sig av fildelningssiter… Tydligen “rasar” man i Storbritannien, för att hennes farmor-karaktär svär så förbannat. Själv garvade jag åt det mesta, ibland med lite förskräckelse men det är ju bara extra krydda. Smaken är ju bekant som baken. Det som sticker ut är att en undersökning har dragits igång av Ofcom med anledning av programmet. Såna här problem torde vara enklare att lösa medelst fjärrkontroll.

I Kina protesterar man inte lika lättvindigt mot saker, även om inställningen att censurera verkar var jämnt fördelad mellan det öster- och västerländska psyket. Men nu har faktiskt en 65-årig man tagit sig an de kinesiska myndigheterna. En regel har utfärdats om att hundar får inte vara över 35 cm höga, och att man inte får äga mer än ett husdjur per hushåll. Chen Yuhua blev censurerad online där han kritiserat regeln genom sin blogg och bestämde sig då för att protestera mot detta genom att dra myndigheterna inför rätta. Det slår mig som oerhört stort att han vågar — även fast det i jämförelse är en skitsak av överträdelser en diktatur kan begå. Samtidigt är det kanske där man måste börja. (Hittat via Slashdot.)

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,