Lite gammal hederlig konkurrens (misstänker jag) har gjort marknaden lite bättre genom att Warner beslutat att släppa drm på sina mp3-filer. Via Amazon kan man alltså köpa filer som går att använda i vilket media man väljer själv. Senast jag hörde dock, så får man som svensk surfare inte handla dylikt via Amazon längre? Tänka sig att våra pengar inte är goda nog.

Hos Tommy kan man läsa om den senaste idiotin från IFPI. Tydligen har de tänkt sig att EU ska sänka hela open source-världen (min slutsats) genom att sumariskt förbjuda alla fildelningsprotokoll. På Torrentfreak kan man läsa lite mer i detalj om den senaste lobby-attacken. Tycker det är särskilt intressant med tanke på att flera myndigheter faktiskt börjat gå över till just öppen källkod för att öka säkerhet och minska kostnader. Vi får väl hoppas att inte de styrande missar den detaljen när IFPI blåser i orm-flöjten.

I Kina tar man till andra metoder för att få människor att låta bli det där internet. Ungdomar tvångsintas till en militärförläggning, där de behandlas med tunga mediciner och strikt disciplin. Personligen skulle jag nog också lida av “depression eller fobi med panikångest och sömnsvårigheter” om jag blev inspärrad. Framför allt om anledningen var att ha ett sug efter information och kunskap. Vi får hoppas att IFPI inte får några idéer av det här.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,