Jinges site är varm och välkomnande. Lite svennig men en layout som är lätt att tillgodogöra sig. Artiklarna är tydligt presenterade och man får intryck av att det är lite Go’morron-soffa som gjord för trevliga debatter.

Men Jinge är en lika usel debattör som han är kvantitativ inläggskreatör. Likt den förtjusande och varma omgivningen i en Go’morron-soffa (misstänker jag) är det inte så att man får delta i debatten hur som helst.

Många har fallit för inbjudningen och lurats att tro att de faktiskt fritt kan vara med. Man riskerar att bli överlägset behandlad och poängbedömd på en obskyr jinge-skala. Ett faktum som jagat upp en del bloggare, som skrivit av sig om fenomenet.

Blogge bloggelito, som motpol, har en mycket tuffare framtoning bara i layouten av bloggen, allt visuellt som smäller en rakt över huvudet, massor av information som är kan vara svårt att tillgodogöra sig och länkar som “rör” på sig.

Det händer att man studsar till av att glo rakt in i snippan på någon (säkerligen förtjusande) dam, men får nöjet att upptäcka genomtänkta och smarta texter som ofta får mig personligen att fundera över mina egna ställningstaganden.

Att kommentera där är inte alls lika ovälkommet som man faktiskt möjligen skulle kunna få intryck av — layout sammantagen, och man får genomtänkta svar även om det inte alltid är inramat i doftljus och lijekonvaljer.

Min slutsats blir — den ena besvarar kommentarer, den andra bedömer dem. Men kanske mest skiljer de sig åt i generositet.

Blev inspirerad till denna jämförelse av blogg-giganterna, eftersom det är lite “drama” på sätt och vis, just nu. Läs blogges inlägg, så får ni veta mera!

* * *

Andra bloggar om: , ,