Årets första dag, och ledaren i SvD anser att vi ska rikta kraft mot storebrorssamhället detta år, genom att till exempel skrota FRA-förslaget. Jag håller med, det vore en trevlig nyårspresent, verkligen. Väldigt lite har synts i pressen om dessa frågor så det var nästan lite av en present i sig att få läsa att någon inom gammalmedia anser att det finns anledning att bekymra sig om vårt (som land) låga betyg i integritetsfrågor internationellt. Desto mer har synts i nyårskrönikor runt om på bloggarna, dock, inte minst skrev jag själv om det igår. En fråga som engagerar de som sätter sig in i den.

Pär Ström ger en kort kommentar, om Telenors nya tjänst där man erbjuder föräldrar “positionering” av sina barn med hjälp av mobiltelefoner. Du kan lyssna på den här. Uppdatering: Jag har nu skrivit en längre fundering på detta.

Lite prediktioner, till slut, om 2008 står IDG och PC för alla för; de förutspår döden för Facebook och för väntar sig några år av rättsliga overtyrer för The Pirate Bay, bland annat.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,