Rätt låt vann, brukar vara talesättet efter schlagerfestivalen — och det är bara att konstatera att rätt hora vann i Årets Politiska Blogg! Isabella fick inte mindre än 1183 poäng (jämfört med 259 för undertecknad). Eftersom hon kämpar en ganska ojämn kamp med gammelmedia och politiker i ständig uppförsbacke, är detta fantastiskt roligt. Detta kanske inte kommer att orsaka en helomvändning av behandlingen av Lund i vissa media, men med ett såpass otroligt talande stöd i ryggen kan förändringar av attityder knappast motarbetas i längden. Underbart rolig start, på det nya året!

Radiohead är på tapeten igen — EMI som de hade kontrakt med tidigare och lät löpa ut, påstår att de lurats på pengar av gruppen. Anledningen är att bandet vill ha kontroll över sina tidigare alster, säger Radiohead, och att påståendet att de skulle ha fått pengar för sin senaste skiva är lögn. De kommer för övrigt inte få ha någon kontroll över sitt egna musikaliska arv, vad det verkar, en inte helt oväsentlig detalj i sammanhanget. Thom York, sångaren i Radiohead har för övrigt berättat att deras senaste album In Rainbows, som de lät fansen bestämma priset på själva, genererade mer pengar till gruppen än det som sammanlagt tillfallit dem under skivbolagskontroll av alla deras tidigare album.

RIAA — den amerikanska antipiratbyrån, förutspås stundande undergång av Mashable. Tre nyheter 2007 används som grund för teorin, att EMI kapat betalning till organisationen, att Warner Music Group tjänade hälften av vad Radiohead gjorde under året, och att artister ger sig på fans själva utan RIAAs inblandning, Prince närmare bestämt har angetts som exempel. Själv kan jag bidra med att RIAA nu dessutom fått värdigt motstånd från universitet i USA som inte är lika lätta att sätta sig på.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,