Igår kunde man läsa om hur Bildagboken.se hackats, och hur namn och lösen spridits vidare. Idag visar det sig att någon nosat fram användaruppgifterna för en polis privata mailkonto den vägen. Mailkontot verkar dessvärre innehålla känsliga utredningsuppgifter, som nu flyter runt på internet. Igen måste man påpeka vikten av att använda unika lösenord till olika siter för att minimera risken att något sådant händer. Jovars, det är “jobbigt”, men det finns hjälpmedel för oss med minnesproblem.

Oscar Swartz har satt ihop en gedigen lista på artiklar som dykt upp på sistone angående fildelningsdebatten. Där nämner han artikeln i Wall Street Journal som konstaterar ett samband mellan lobbyverksamhet från upphovsrättsindustrin och razzian som utfördes mot The Pirate Bay. Svenska KU har annonserat att ingen åtgärd kommer att ske, eftersom det inte finns någon anledning att misstro de inblandade parternas nekande om att ministerstyre skulle ha skett.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,