Titta på Babylon 5. Är för närvarande själv inne på säsong 2 och blir påmind om hur mycket jag tycker om G’kar. Har du någon favoritscen, använd kommentarerna för att berätta om den vettja. Min är för närvarande när han fick nobben av Sheridan och Delenn att få hjälp i kriget mot Sentaurierna. Han säger många fantastiska saker genom hela serien, men just i den scenen, som griper tag i mitt hjärta varje gång jag ser om den, är när han vacklar ut från mötet, lutar sig mot väggen och gråter förtvivlat. *gåshud* Fantastisk skådis, så tråkigt att han gick bort. Det syns faktiskt att det i år är tio år sedan sista avsnittet av Babylon 5 sändes, men ärligt talat gör det inte ett jäkla dugg. Något så välskrivet får man leta efter även om cgi-tekniken inte var så långt framskriden då.

Ladda ner TV-serien Charlie Jade. Rekommenderar denna sci-fi. Formatet är ett slags film noir-deckare och är inte det normala “snabba” actionstuk man ser nu för tiden. Smart upplagt och lämnar gott om utrymme för tittaren att använda en och annan hjärncell. Serien är filmad i Sydafrika, och är en samproduktion mellan just Sydafrika och Kanada. Premissen är parallella universum, och vår hjälte — en privatdeckare — landar i “vårt” universum och försöker ta sig hem. Det finns bara en säsong, och vi är flera som hoppas att serien får tillräckligt med uppmärksamhet så fler avsnitt görs.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,