Det har blivit mycket fildelning på sistone och känner ett behov av att släppa ämnet för en stund. Lite skönt därför att hitta en artikel om utdöda gigantiska gnagare. Såklart… det bor teknikskiftes-skämt här om utrotningshotade dinosaurier, så klickar snabbt vidare.

Nästa artikel jag snubblar över som jag först tror ska kunna locka bort mig från fildelningsdebatten är scientologvideon med Tom Cruise. Tänkte att nu kan jag gotta mig åt alla idiotier han och hans religiösa comrades har för sig. Trots tappra försök dock, anfalls jag av tanken att “jahaja, skulle inte youtube ta bort upphovsrättsskyddat material enbart?”. Det verkar onekligen att om du har tillräckligt med makt och pengar kan du styra informationsflödet på videositen godtyckligt. Tack och lov finns filmen på The Pirate Bay i alla fall. Inte för att jag orkar ladda ner skiten, men det är trevligt att veta att saker och ting inte går att begrava hur som helst.

När jag surfar vidare upptäcker jag IDGs artikel om Macbook Air. När jag läser om de små webkamerorna, börjar tankarna snurra kring att lagförslag finns om att få ta kontroll över just dessa… Men lite hopp finns det för mig att komma bort från ämnet, eftersom dessutom funderar jag på vad Jah Hollis skulle säga om användandet av ordet “snazzigt” i artikeln…

Sen till min stora lycka hittade jag en artikel om en av mina andra käpphästar att skingra tankarna med; onödiga undersökningar som konstaterar det man redan vet. Denna gång att clowner skrämmer barn. En del vuxna känner rejält obehag dessutom, skulle jag vilja påstå. Clowner är ruskigt läskiga. Fast inte lika läskiga som… nä nu slutar jag försöka.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,