Siewert Öholm tar till storsläggan — bibeln — när han kritiserar de sju moderater som härom sistens startade en lavin. De som kritiserar upphovsrättbeivrans nuvarande utveckling (läs länken, den är viktig) är lata, helt enkelt, anser han, och snyltar på de arbetsamma. Dessutom förespråkar man ett laglöst samhälle genom att ta ställning mot massövervakande trender. Av någon anledning upplever jag hans text (omedvetet) kopierad, underhållande nog. Argumentet att det är att acceptera ett “laglöst samhälle” när förutsättningar förändras användes säkert när kvinnor gavs rösträtt, eller när slaveri förbjöds. Anarkiiii!

Lars Ohly, Alice Åström och Gunilla Wahlén (v) skriver om FRA-förslaget som under året ska bestämmas slutgiltigt. De ställer några relevanta frågor:

Tyvärr varken börjar eller slutar integritetsdebatten med FRA-förslaget. Varje år uppstår nya idéer om hur människor kan övervakas för att bekämpa brott. Men frågan är när man ska sätta stopp. Kan verkligen all övervakning rättfärdigas med att det finns brott att bekämpa? Eller måste vi acceptera att det finns ett visst mått av brottslighet om vi vill ha en fri värld där människor har en fri vilja?

En jäkla dåre var inne på Kungliga Biblioteken och rev sönder böcker. Jag hoppas verkligen att innehållet i det han förstörde inte gått förlorat, utan att det åtminstone finns digitaliserat någonstans. För även om böcker har ett värde i sig, så är innehållet i de skrivna orden av större, praktiskt taget omätbart värde och finns förhoppningsvis mångfaldigat och bevarat. Förhoppningsvis pågår aktivitetet för fullt som bevarar information och kultur skulle material bli förstört, genom att de kopieras för framtiden. För böckerna må utsättas för väder, vind och dårskap, men kunskap får aldrig slarvas bort.

1,3 6,3 miljarder betalade Sun för MySQL — observera att det är ett gratisprogram. Enligt den pågående debatten ska man inte kunna tjäna något på att göra något gratis. Männen bakom detta arbete framstår inte heller som särskilt lata. Där ser man.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,