Eftersom jag tillbringade min ungdom i Borensberg, som stoltserar med en av slussarna på (i?) Göta Kanal fångade artikeln om killarna som hittade dödskallar mitt intresse. Något så intressant hände aldrig när jag lekte i trakterna, fast ibland hände det att folk “tjuvsimmade” i slussen nattetid pga vadslagning… Kom osökt att tänka på Tage Danielssons fantastiska dikt om “De händer som grävde på Göta Kanal“, med tanke på att döskallarna troligtvis tillhört någon med valkiga nävar.

Jovars, jag har minsann bistått med tips och råd om hur man väljer lösenord. Men en gång i tiden förstod jag inte bättre, och kan faktiskt skryta med att själv ha använt “bajskorv” en gång som lösen! Man ska aldrig få för sig att man är helt unik — till och med telefonen uppfanns av flera av varandra oberoende personer. Alexander Graham Bell var inte en av dessa, sägs det.

Historien om poliserna som skruvade ner Gubbträsk-skylten för att driva med en kollega påminner mig om historien om en kamrat som fick besök från USA. Hon tvingades tillbringa en natt i en bil och köra runt för att hitta skyltar som det stod “infart” på, som de amerikanska gästerna absolut ville lägga händerna på.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,