Det händer att jag undrar varför man skulle vilja gifta sig över huvud taget. Men det kommer inte som en större överraskning att lite över 70 procent av Sveriges befolkning tycker att det är helt normalt att även homosexuella ska få ingå äktenskap. Det är ju naturligtvis det motståndare har vetat och reagerat mot de senaste åren, varför skulle man säga emot om stora flertalet var överens? Däremot är jag förvånad över att så många som 25 procent är helt emot äktenskap mellan homosexuella. Men en del av dessa kanske är som jag, och emellanåt ifrågasätter varför man ska gifta sig alls…

USA fungerar som ett slags kristallkula för hur upphovsrättsindustrin skulle bete sig här i Sverige när möjlighet ges. Det är därför lite intressant att se hur de lyckats koppla ekonomiskt stöd till utbildning med immaterialrätt. Ser inte skolan till att eleverna inte laddar ner “kontraband” så dras pengarna in till utbildningen. Det gäller att prioritera det som är viktigt när man lagstiftar… Vissa universitet har på sistone utmanat upphovsrättsindustrins lagliga rättigheter när det gäller att utöva påtryckningar.

* * *

Andra bloggar om: , , ,