Japp! Då har den ultimata prylen landat på marknaden. En kombinerad mp3-spelare och elpistol (tazer). Klädsamt designad i leopardmönster, kan man digga sina favvo-låtar i takt med att man skjuter ner folk runt omkring sig. Undrar hur personen som kom fram till den produkt tänkte… “alla jäklar som klagar på ljudet från mina hörlurar ska allt få se…”?

Västtrafik får på tafsen av Datainspektionens Göran Gräslund eftersom de kartlägger hur människor reser i lokaltrafiken. Själva tycker de att det borde räcka med 60 dagar, som inte är så jättefarligt ur integritetssynpunkt… Anledningen till att de vill lagra dessa uppgifter är för att kunna ta hand om klagomål. Nu kan man inte förvänta sig att en artikel i ämnet får bli hur lång som helst — men någon form av förklaring till varför det helt plötsligt är viktigt framkommer inte. För det har väl klagats förr? Kanske man misstänker att folk ljuger när de reklamerar?

Problemen med att google sparar massivt med information om användare, har nu blivit en fråga för EU. Fast inte ur integritetssynpunkt, utan konkurrenshänseende. Google, som fått grönt ljus från USA, anser att de som protesterat i staterna mot deras integritetskränkande åtgärder och misslyckats att hindra utvecklingen, nu hittat ett nytt argument genom konkurrenslagstiftning istället. Arstechnica spekulerar att detta kan leda till att EU kommer att utveckla frågan till att betyda att en IP-adress är samma sak som en personuppgift och därmed skyddas bättre av lagstiftningen.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,