I ett pressmeddelande från piratpartiet kan man läsa om IFPIs lögner som jag själv skrev om igår. I utskicket påtalar man flera felaktigheter i den rapport som många lutat sig emot i de senaste veckornas debatt mot fildelning. Att olika länder presenteras som framgångsrika på fildelningsfronten, för att sälja in nya lagar i andra länder. Trots att det redan testats och konstaterats vara felaktigt lokalt. Copyriot påpekar dessutom hur olika länder kan framhållas som olika sorters frihamnar för pirater i den lokala opinionsbildningen i jämförelse med grannländerna.

Carl Schlyter får frågan om det är stöld att piratkopiera. Han konstaterar att upphovsrättsbrott minsann inte är stöld, och är väldigt glad över att filmen de gav ut skapat så mycket positiv uppmärksamhet. Filmen är ett svar i form av en kopia av den sortens film upphovsrättsindustrin gett ut tidigare, fast med en helt annan slutsats. Känns som det är läge att tipsa om tv-serien “The IT-crowds” egna version av antipirat-reklam de parodiserade i ett avsnitt, förresten.

Fildelning säljer i alla fall — ett roligt sätt att marknadsföra sig får vingårdarna i Frankrike stå för, som skapat en usb-kran där man kan “ladda ner vin”. Tänk om det var på riktigt…

Hultsfredsfestivalen möter konkurrens av EMA-telstar. Om jag fattar artikeln rätt rör det sig om lite sandlådenivå på problemet? Eftersom Hultsfreds arrangörer inte anlitar EMA-telstar längre, ska de straffas, alternativt arrangörerna får skylla sig själva som inte anlitar dem längre… Nåja, krånglet är att EMA-telstar anordnar festival i Stockholm under samma helg som Hultsfred och konkurrerar om samma artister. Själv upplever jag det som att det som vanligt är vanligt folk som får lida, eftersom de nu måste välja, istället för att ha två stora händelser att se fram emot.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,