Nu för tiden så behöver det inte gå särskilt lång tid att luska ut vad något betyder/är i och med att man har internet till hands. Ord och händelser finns förklarade en masse online, och ibland är det nästan svårt att sortera igenom det.

Men idag har jag stött på patrull. Pär Nuder ska sätta sig på gubbhyllan skriver han, och det är bara att konstatera att jag lyckats gå igenom livet utan att ha stött på det ordet tidigare. I alla fall inte märkt om jag gjort det. Kanske är det sammanhanget som förvirrar.

Jag vet att hylla är ett skapligt populärt slanguttryck för damers bröst i vissa kretsar, men antar att gubb-dito inte är besläktat med det. Men ni kan ju ana vilka slags associationer jag får till Nuder och Ringholm, där på sin hylla.

Svenska wikipedia fallerade för en gångs skull, och via google hittar jag ställen där ordet används — men jag har inte lyckats hitta en riktig förklaring. Det närmsta jag skulle ha kommit till förståelse för ordet är en bokhylla vars titlar består av endast manliga författare. Men det är väl inte det Nuder menar?

I min jakt på information hittade jag till min förvåning något som kallades stringhylla förresten — detta ord offererades som substitut då det inte fanns något att hitta under “kärringhylla”. Eftersom min tanke var på helt annan plats blev jag lite snopen när jag klickade på länken.

Så kom igen nu, alla kunniga läsare — hjälp mig att förstå ordet “gubbhylla”, framför allt i det här sammanhanget. Jag misstänker att det är en “intellektuell” variant av fittstim, men eftersom jag för ögonblicket inte ens kan gissa mig till vad ordet betyder i sammanhanget utesluter jag inte att jag är helt ute och cyklar.

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,