Några hackare har förklarat krig mot scientologikyrkan via en film på youtube. Filmen är dramatisk, läskig och väldigt bra gjord, faktiskt, undrar om inte hackarna kan falla tillbaka på den talangen om deras mission misslyckas? Anledningarna till varför de gett sig på scientologin är många, men framför allt verkar det vara filmen där Tom Cruise är allmänt pinsam och “scientologig” — den som plockades ner från tuben hur många gånger som helst pga upphovsrättsanspråk från scientologerna — som verkar vara den antändande gnistan.

Josh på Enligt min Humla har skrivit en strålande satir över pågående debatt om… vänta nu, ska nog inte berätta vad det handlar om, läs den i stället och få ett gott skratt, alternativt få något att fundera över.

Ungdomar blir mobbade online, står det lite varstans. Eftersom jag inte upplevde det som en nyhet så blev jag lite förvånad av att se rubrikerna. Ungdomar mobbar varandra emellanåt, vilket är ett jävla sätt om ni frågar mig, men upplever det inte så braskande kanske. Det visade sig vara en undersökning Datainspektionen genomfört — där man upplever att ungdomar inte fått lärt sig i tillräcklig utsträckning vad personlig integritet är och innebär. På sätt och vis ett avsteg från DIs normala område som är översyn av hur personliga uppgifter regleras digitalt. Mobbing lever och frodas i alla skrymslen och vrån i samhället så på sätt och vis är det befogad varning. Men kanske inte fullt så… akut eller vanligt, kanske, som svarta rubriker kan få en att tro…

Under “saker jag önskar jag kommit på själv” sorterar jag Oscar Swartz målande beskrivning av Liza Marklund, som “Litteraturens Carola”. (Aaah, sluta prata..!) Men varför fokusera på icke-imponerande människor som Marklund, när man kan läsa Anders Mildner! Jag blir alltid lika imponerad av honom. Varför är inte han utnämnd som hederspirat? Läs honom! Christian Engström har vässat pennan han också i väntan på beslutet, som även Mildner skriver om.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,