Svenskan uppmärksammar att den här veckan är viktig ur fildelarsynpunkt. Dels ska ju som bekant The Pirate Bay åtalas, och dels kommer det slutliga avgörandet från EU om huruvida upphovsrättsindustrin ska få tillgång till personuppgifter trots att brottet inte genererar tillräckligt stora straff för att motivera det. I artikeln blandas citaten från båda läger, men känner att jag måste lyfta ut Roger Wallis som jag tycker förtjänstfullt rundar av hela artikeln i SvD med anledning av att Henrik Pontén vill låta påskina att integritetsproblemet inte existerar:

Om man vill få igenom en lagstiftning är det klart att man har ett jättebehov av att mata folk med information. Du kan gå till välmenande kulturpersonligheter och säga ”titta, moderaterna vill ta bort äganderätten och upphovsrätten”. Det är ett lätt byte för en lobbyist.

Vi har ju som bekant redan känt av vari den sortens information består — och lär nog behöva vara på vår vakt om ytterligare förvanskningar av sanningar inom kort. Antipiratbyrån är laddade, om det råder det inga tvivel — trots att det egentligen inte tjänar något till.

Hur pass laddad Roswall är angående åtalet mot The Pirate Bay kan man bara gissa om. När man läser runt bland artiklarna verkar det som om man siktar på att försöka få in killarna i fängelse. Frågan Pierre Andersson ställer dock, är helt befogad — när åtalas google?

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,