Så kom då domen. Piratpartiet var först ut med kommentarer kring beslutet — som faktiskt är goda nyheter. Nu kan man inte gömma sig bakom argumentet “men vi måste”. Vilket domstolen skulle besluta i. Men av någon anledning råder det lite förvirring i vissa rubriker, som gav mig lite halvhjärtattacker. Det verkar som om man förväntat sig att processen skulle på något vis kunna förbjuda länder att införa privatpoliser? Vilket det aldrig varit fråga om — jag tror inte ens att den möjligheten fanns? Ni får rätta mig om jag har fel. Poängen är att ingen ska kunna tvingas att införa privatpoliser.

För det som har argumentativt för pirater varit ett oöverstigligt hinder hittills — “men vi måste göra som eu bestämt”, är nu helt utraderat. För det är det domslutet betyder — nu behöver vi inte bita i något surt äpple, nu får vi verkligen låta bli att införa sådana galenskaper. Jag hoppas att Beatrice Ask släpper lagförslaget som motiverades med att man var tvungen att införa dylikt pga EU-regler, som en het potatis. Det är det enda rätta.

Uppdaterat: Andra bloggar som skriver om ovanstående: FrendoChristian Engström, Rick Falkvinge, netpiracy & netliberty

The Pirate Bay anställer folk kan man dessutom läsa annorstädes. De ska tydligen dra igång en site liknande YouTube, fast p2p-baserad sådan. Artikeln går inte in så mycket på planerna om den nya siten av förklarliga skäl. Eftersom med rättegång som väntar runt hörnet, är det ju såklart mer spännande att höra om det ligger något i ryktet om tpb-killarnas gömda miljarder i inkomst.

* * *

tv4_klam.png

Läskigt det där med virus. Gode vännen i skypekanalen ska numer surfa på porrsiterna med kondom över ögonen, säger han. (Skärmdump från TV4.)

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,