Så när blir någonting MITT då? Är samlingarna av film och tv-serier som föranlett mig att höja försäkringssumman, inte mina? Är filmen som jag släpade ut på science-fictionmässan för att Rutger Hauer skulle signera omslaget på Bladerunner inte min? Det är mer fråga om gemensam vårdnad än om MITT eller DITT. Alldeles för lite hänsyn tas till mig och mina rättigheter i vårdnadstvisten och jag måste dessutom stå ut med en kamera i vardagsrummet för nöjet av visitationsrätt med mina nöjen och min kommunikation — det är problemet.

Nästa gång ni läser en drapa från upphovsrättsindustrin att “mjukare metoder” är att jaga fildelare själva, så kan vi väl ta och dra er till minnes den här attityden (kopiera och klistra in länk, när jag direktlänkar verkar det skapa problem för en del läsare: http://www.metro.se/se/article/2008/01/30/09/5731-48/index.xml):

De flesta som läser Metro Teknik är unga ingenjörer. Vad vill du säga till dem?
– Enligt statistiken är det de som är de största skurkarna, som har minst respekt för upphovsrätten. Men vi hoppas att internetoperatörerna får möjligheter att få strypa bredbandet för de som laddar upp olagligt. Då kommer det inte vara lika kul längre.

Och jag är övertygad om att bredbandsleverantörer inte vill “få” strypa uppkopplingar för sina kunder — det ligger inte i deras natur att inte vilja ha lönsamhet. Precis som vilken annan affärsverksamhet som helst.

* * *

Andra bloggar om: , ,