Så tydligen tjänar killarna bakom The Pirate Bay en jäkla massa pengar. 1,2 miljoner i intäkter över ett par år eller 19 miljoner om året, beroende på vilken tidning man läser, eller till och med olika sidor i samma tidning. Dessa helt olika uppgifter kan man tydligen hitta i förundersökningen som media nu har tillgång till, om jag förstått saken rätt? Det är väl aldrig så att media försöker vilseleda sina läsare i syfte att bedriva opinion? Vi får väl se framöver vad det är som gäller, lite informationsöverflöd just nu. Återigen blir jag förvånad över att Henrik Pontén upprörs över att det kan finnas möjlighet att tjäna pengar på fildelningssiter. Varför inte dra igång något illa kvickt och leva som de påstår sig lära? Piratbyrån konstaterar i alla fall, att oavsett, så kommer inte The Pirate Bay att försvinna i och med att dom avkunnas i målet vilket nog är en poäng som borde ljunga lite mer i debatten.

I och med åtalet har kriget mot länkningen anlänt till Sverige på allvar. Det har redan förekommit runt om i världen att man på olika sätt förbjudit länkning online. Anders Mildner påpekar likheten mellan googles sökmotor och siten The Pirate Bay, och serverar ett ganska intressant tankeexperiment.

Intressant läsning bidrar även Roger Wallis med. Igen på svenskan, och jag ber om ursäkt att denna bloggpostning dyker upp på flera ställen i twinglylänkarna om ni råkar vara besökare därifrån… ;-) Men länkning är grejen med internet. Det skulle liksom inte vara internet annars. Syftet är att de som besöker bloggen ska få veta vad jag tycker är intressant att läsa just idag. Nåja, tillbaka till Wallis — han ser hur utvecklingen mer och mer leder mot någon form av skatt. Eller månadsavgift, som han kallar det. Trots att han själv egentligen ser det som omöjligt just nu. Jag misstänker att han tänker på de praktiska problem ett införande av ett sådant system skulle innebära. I vilket fall som helt så räknar han upp några ganska tänkvärda punkter värda att begrunda.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,