SvD har dammat av gangsterpyramiden som användes i ett tidigare inlägg av “moderater som hatar pirater”. Då var det ett debattinlägg och man kan väl tänka sig att bortse från galna illustrationer i form av maffiapyramider. Denna gång gäller det svenskans kredibilitet, för de har skrivit en artikel utan att begära någon form av bevisning som stöder påståendena. Var finns dokumentationen? Var finns oberoende stöd för uppgifterna? Ingenstans. Lite skämmigt att svenskan ägnar sig åt att skrämma upp människor.

Jinge bekymrar sig också om den journalistiska integriteten såväl som svenska medborgares hotade integritet, saluförd via sådana här artiklar. Genom att påstå att fildelning innebär organiserad kriminalitet som genererar stora pengar, tänker man sig få opinion för sina lobbyverksamheter och driva igenom rätt ruskiga förslag till lagändringar som påverkar oss alla.

Tommy och Mary konstaterar båda att om man nu identifierat skurkarna, så varför inte fånga upp dem? För det är det som är problemet, har man minsta lilla tankeförmåga så köper man inte bilden av organiserad kriminalitet i fildelningssvängen.

Det är illa nog att antipiraterna ljuger friskt. Väldigt pinsamt och skrämmande att svensk dagspress inte har bättre resurser än att blint tro på informationen utan att lägga ner någon egen ansträngning på att kontrollera källmaterialet.

Dessutom bor det en stor ironi i att man ska luras att tro att folk hellre köper piratkopierat material än laddar ner det gratis. Borde inte det falla på sin egen orimlighet, även för en lat alt. okunnig journalist?

Uppdaterat: Lägg märke till att till höger om svenskans artikel finns källa angiven. Den har använts felaktigt tidigare, men måste säga att det blir snudd på komik att den används som grund för påståenden om fildelningsmaffia. Källan finns att ladda ner här om du är intresserad av att själv få veta vad som står i “undersökningen”..

* * *

Andra bloggar om: , , ,