En kulturgärning av omätbart värde utförs i New York. Keith Abrahms heter mannen som tagit sig ann gamla vinylskivor som aldrig överförts till cd-format. Genom att digitalisera skivorna finns de nu tillgängliga att köpa, drm-fritt, online på hans bolag. Dessvärre är inte alla tracks tillgängliga för svenskar, men det hoppas jag personligen kommer att förändras framöver. Det börjar bli orimligt att försöka förhålla sig till fysiska gränser i ett oändligt medium. Musiken är såpass gammal att rättigheterna återgått till upphovsmännen, kan man läsa, och Abrahms kan göra upp med artister direkt. John Garner som varit artist i 30 år berättade att han för första gången fått royalty för sin musik genom detta arbete. Svenska “bortglömda” alster finns också att hitta där.

När PC för Alla skriver “idén att dra en kabel genom kloaksystemet är inte ny” så undrar jag om de är medvetna om hur ofantligt roligt det blir för folk med flexibelt sinne för humor… (mig!) Tanken är att man ska använda sig av existerande rör för att kunna dra kablar för internetuppkopplingar, till lägre priser än det skulle bli att gräva nya hål.

Jag har faktiskt ruttnat totalt på Felix Herngrens lilla lapp i inköpta dvd-förpackningar. Vad tusan ska jag få en sån jäkla lapp för när jag bevisligen KÖPT filmen?! Men måste faktiskt säga att jag tycker lite synd om honom när han får ledande frågor av den här kalibern. Intervjuer som görs i syfte att få någon att “rasa” trodde jag att IDG ansåg sig stå över. Det där med att The Pirate Bay skulle ha tjänat några pengar återstår väl att se..? Inte minst nekar de till anklagelserna själva.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,