Det borde naturligtvis inte vara särskilt förvånande, men kommer på mig själv med att höja ett ögonbryn ändå. Oscar Swartz har kommit på ifpi i ännu en lögn — en rätt rejäl sådan — denna gång när det gäller Danmarks censur av The Pirate Bay. Monique Wadstedt far helt enkelt med osanning när hon påstår att Danmark har bättre lagar, när det landet facto bryter mot EUs lagstiftning till förmån för ifpis önskemål. IDG publicerar för övrigt utskrifter av förhören med de åtalade från TPB för den som är nyfiken.

Nu verkar det som att artister tjänar väldigt lite på lagliga musiktjänster online. Då hamnar ju dessutom musikindustrins förestående planer att sänka royalties i ytterligare klarare ljus. En som blivit förbannad på helt uteblivna royalties är musikern Benn Jordan, som ruttnat på att iTunes säljer hans musik utan att ha rättigheter till det och annonserar för världen att hans alster finns att tillgå via The Pirate Bay. Han hoppas på donationer, en möjlighet att få lite inkomst helt enkelt, eftersom industrin inte släpper till.

Maria Abrahamsson skriver om Mona Sahlins förestående besök på FRA. Jag sällar mig till hennes mantra — måtte inte Sahlin vika sig.

Mona Sahlin besök hos FRA i morgon kan med andra bli riktigt spännande för den fortsatta integritetsdebatten. Håller hon fanan högt och inte viker en tum från sitt partis krav, kan omröstningen i kammaren bli en öppen historia. Av rena samvetskval borde åtskilliga borgerliga ledamöter utebli från voteringen, och en kompromisslösning öppnar för vilandeförklaring i ännu ett år.

Killen bakom gnuheter — och creeper — intervjuas i ST Press. Patrik Wallström, som han heter, har lagt märke till att moderaterna t.ex. börjat försöka dölja sina besök så att man inte dyker upp på listan där man registreras efter att ha besökt siter som har creeper inlagt. Det började som en protest och ett tydligt sätt att visa hur otrevligt det är när någon håller en ficklampa i ansiktet på en ständigt. Men kanske blir det rentav utbildande, är min tanke, om man på politiskt håll känner sig manade att sätta sig in i hur man kryper djupare ner i tekniken för att få till lite anonymitet och i förlängningen privatliv online.

Alex Schulman är tillbaka på tapeten. Även om några kanske ryser över att han försöker jämföra sig med Hassan (jag jämför nog mer med Kalle Sändare, en pionjär som sedan Hassans i världen snyggar till och upphöjer till ren humorkonst), så har han en poäng. Min första instinkt var att misstro varenda avsändare i min inkorg… Schulman busmailar till folk och påstår sig vara från TV4 — som rapporterat av Schyffert till exempel.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,