Så kan då del två(? tappat lite räkning) i avdelning smutskampanj förklaras öppnad. Den del av marknadsföringen som faktiskt en dansk antipiratare rekommenderade varmt vid ett besök i Sverige. Att nämna barnporr vitt och brett i samband med fildelning som strategi. Hur är det då med barnporren? The Pirate Bay berättar själva.

Så visst var det väntat, men man får ändå lite hicka när man ser metros framsida idag på morgonen. “The Pirate Bay tar inte bort barnporren” står det med braskande bokstäver, favorit i repris får man väl säga. Sommaren 2007 drogs ju en liknande grej igång, den gången var iofs syftet att försöka smyga in en blockering av The Pirate Bay bakom spärrfilter mot barnporr. Polisen fick ge sig den gången, inte minst för att frivilliga beslutade sig för att syna påståendet i sömmarna. Vi lär nog få se mer av den har kalibern framöver.

Denna lyckades gå under radarn hos mig, så ni vet det säkert redan. Men nu om någon skulle ha missat det; Jesper Bay, danska ifpi, har självklart fått bistå med namnet på siten där man kan får råd och stöd hur man tar sig runt spärrfilter… Heter man Bay så liksom… :D

* * *

Andra bloggar om: , , ,