Ibland blir man nästan lite förvånad över hur galet man kan resonera. Svenska biografer torde väl vara alldeles överlyckliga över att allmänheten skapar olika möjligheter att hitta till tider och filmer? SF har alltså tekniskt förhindrat en site från att hämta data, för att det är deras site, och frivilligsiten “stjäl” besökare från SFs webbsida. Nåja, det är deras egna begravning, såklart.

Oscar Swartz har gjort ett gediget grävarbete när det gäller lagligheten i Danmarks filtrering av The Pirate Bay, vars rättegång inte kommer att dra igång än på några månader. Den är skriven på engelska för att kunna användas som resurs för internationell spridning. I kommentarerna till inlägget kan man hitta info om att Tele2 i Danmark nu funderar på att överklaga beslutet. För att underlätta, gör som Oscar ber om, länka, länka, länka. Innan det blir förbjudet.

Apropå filter, förresten, så funderas det nu på hur svårt det är att stoppa trafik till siter man inte önskar ska frekventeras. Så nu börjar man fundera på om man inte ska kunna kontrollera personliga datorer istället. Tanken är att man likt virusskydd ska ladda ner och installer en upphovsrättsniffare, för den som vill vara säker på att man inte bryter mot några lagar. Jahaja. Idén har väl sina små problem får man säga. Så för säkerhets skull tänker man sig att man ska ålägga nätoperatörer att tvinga datoranvändare att installera ett dylikt program för att få tillgång till internet. Joråsåatteee….

Jag har inga gula kläder. Men planen är att stödja The Pirate Bay imorgon genom att bära något gult så har du något som passar, häng på vettja. Personligen får jag nöja mig med min knapp, som jag för all del har på mig varje dag, som det står PIRAT på.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,