Visst är det skönt när någon slår en med hästlängder: Kennelägaren som nobbade en lesbisk kvinna att köpa en hund är ett utmärkt exempel på någon som varvat en för länge sedan i dumhet. Det är sådana som hundförsäljaren — de där som står ett gäng pinnar längre ner på den evolutionära intelligensstegen — som gör att att vi andra kan känna oss rätt nöjda med oss själva. Nu var det nog inte särskilt kul för kvinnan, och det är bara att konstatera att få hade orkat att dra det rättsliga.

När någon som Ludwig Werner från ifpi säger i ett nyhetsklipp där Anakata (Gottfrid Svartholm) från The Pirate Bay intervjuas, att killarna bakom fildelningssiten bara är giriga och inte ett dugg bättre än skivindustrin och Hollywood är det inte utan att jag känner mig lite intellektuellt överlägsen. Utan att veta om det, har han bidragit till mitt självförtroende på ett positivt sätt. Så det kanske inte var så dumt det han sa, i alla fall, när allt kommer omkring…

Hackare blir ofta utmålade som skurkar och banditer, ibland till och med utan att egentligen vara inblandade i tekniska svårigheter som kan uppstå vad det verkar. Men som står att läsa i HD, vore det inte för hackare hade datasäkerheten varit noll. Få saker i världen är svart eller vitt, men visst kan det vara svårt att urskilja gråskalorna emellanåt.

Nåja, snart nog lär jag göra något skitdumt så jag landar på jorden igen…

* * *

Andra bloggar om: , , , ,