Varning för skön nostalgitripp av Lars Berge för de av oss som växt upp med blandband. Underbar dödsruna över kassettbandet och ett lovtal över människors kärlek till kultur. Vi hängde alla vid radion och tryckte på rec-knappen för att fånga upp våra favoriter. På den tiden spelade man av och lyssnade på hela album, dessutom, hur kommer det sig att man inte gör det i samma utsträckning idag?

Stims utspel om bredbandsskatt har diskuterats lite varstans. I Östersundsposten skriver man hur en lösningsorienterad attityd känns välkommen i debatten men att de praktiska med att genomföra dylikt är ett problem. Överlag verkar diskussionen ha lugnat sig något, man får väl anta att alla hämtar andan inför nästa stora urladdning.

Strejken verkar vara i slutfasen nu. Ni vet, författarstrejken i Hollywood. Själv har jag spenderat väntetiden med att upptäcka lite tv-serier jag inte engagerat mig i tidigare, bland annat Buffy The Vampire Slayer (tack Qer!). Det skulle vara spännande om någon fört någon form av statistik över hur det påverkat i fildelningssammanhang. TV-serier är en ganska stor del av nätverkstrafiken inbillar jag mig.

Slutligen; I Umeå har man demonstrerat mot bilismen. Detta gjorde man genom att långsamt gå över övergångsställen. Men tydligen är det olagligt att demonstrera enligt polisen i Umeå. Kanske är det bara en olycklig formulering, kanske menade man något annat? För om jag inte är helt ute och cyklar har vi demonstrationsfrihet i Sverige. Jag vet att det tillhör god ton att begära tillstånd och låta polisen veta vad man planerar. Men från det är det ett ganska långt steg till att demonstrera är olagligt i sig.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,