Med anledning av att strejken i Hollywood nu är över, publicerar Annie Johansson ett brev från en upphovsrättsinnehavare som oroar sig över utvecklingen som kapar möjligheterna för mindre aktörer att slå sig fram inom kultursektorn. Hon berättar dessutom att hon ska träffa representanter för ifpi på fredag, och ser fram emot att höra vad de har att säga. Jag vill tipsa om att om det är så att de stoppar lite undersökningar i händerna på henne, så ska hon nog vara lite försiktig med att tro på uppgifterna. Det skadar inte att vara lite förberedd.

Teknikredaktören Fredrik Granlund skrev om The Pirate Bay och fick verbalt däng för det. I ytterligare en bloggpostning skriver han lite svar till de värsta belackarna, och överlag tycker jag att han resonerar vettigt. En liten sak bara, han verkar tro att piratpartiet vill ta bort upphovsrätten, vilket inte stämmer. Faktum är att mycket av polemiken som förs kan direkt spåras till piratpartiets fotarbete. När närings- och kulturutskottet ska ha en utfrågning om fildelning i april hoppas jag att de inte lider av dylika fördomar när det gäller piratpartiet, och att representanter bjuds in.

Visserligen hade jag det på känn, men… nu är det officiellt! Svenskarna är inte piraternas frihamn längre, nu innehas titeln av Kanada. (Tack Rikard!)

* * *

Andra bloggar om: , , ,