Rolf van den Brink gör inget vidare bra intryck i Dagens Medias egna blogg. Tänker inte bry mig om att länka till varken den eller tidning, det förtjänar de inte. //Uppdatering; jag ångrar mig, Brinken förtjänar verkligen att få länken till bloggen postad. Han åker på däng i kommentarerna, som vore synd för er att missa.//

Däremot citerar jag det han skriver med anledning av att deep|ed hade fräckheten att lägga upp en icke läsbar bild (som Brink meningen innan citatet nedan påstår vara fullt läsbar* enligt “nymediernas affärslogik”) på uppslaget där deep blivit intervjuad:

Inom kort kommer en lika fullt läsbar faktura från den gamla medievärlden att dimpa ner på Niclas Strandhs bord. Det är roligt att bloggare inser värdet av journalistiskt arbete och är beredda att lägga upp material som de sedan betalar för. Finns det fler bloggare som vill göra affärer och köpa loss lite originalmaterial för publicering är det bara att slå en signal på 08-545 222 00. I dag tar vi 10.000 kronor per helsida. Pengarna investerar vi givetvis i att ta fram ännu mer djupt journalistiskt material. Stort tack till vår första kund Deepedition.

Niclas på deep beslutade sig för att han inte har resurser att kämpa om detta, och det är klart man har stor förståelse för det. Det är inte förutan det kan finnas Goliaths i denna värld, hemskt när det gäller media som säger sig företräda det fria ordet. Som han kommenterar Brinks inlägg på DMs blogg:

Allt är borttaget. Jag ber om ursäkt. Jag vara bara glad att få vara med i tidningen. Jag är ju bara en reklamare från spenaten, så vi är ju inte så vana att figurera i branschmedia. Men nu har jag lärt mig min läxa.

Vi är hur många som helst som lärde oss en läxa. Kanske inte den som Brink tänkt sig, dock.

* * *

*Eftersom jag har tillgång till fotot kan jag intyga att man måste ha onaturligt bra syn för att kunna läsa igenom artikeln. Så när Brink skriver “lika läsbar faktura” blir det ofrivillig humor.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,