Blogge är tillbaka — fast på en ny adress. Här berättar han hela historien. Han hade hoppas att höra från PRQ, men med tanke på blogginläggets rubrik “katastrofala webbhotell” verkar det nästan vara en prediktion eftersom man kan läsa på Torrentfreak att PRQ har drabbats av eldsvåda… Som deep|ed nämner, det är viktigt att decentralisera siter, det blir alldeles för lätt att slå undan benen på många på en gång då de är samlade på samma plats. PRQ har i alla fall läget under kontroll, vad det verkar, och inga data har gått förlorade, dock ligger fortfarande ett antal siter nere, bland andra The Pirate Bays rättegångsblogg.

Hacket som utfördes mot blogges (numer före detta) webbhotell Proinet var omfattande och kunders lösen sprids nu online. Det är andra gången företaget blivit hackat och de har beslutat att kasta ut Linux för att förhindra att det sker igen. Nu är visserligen inte jag en expert, men Linux (generellt sett) är väl typ det bästa man kan ha, när det gäller säkerhet för servrar? Personligen upplever jag det som att man byter gardiner, men inte garanterar att man satt ordentliga lås på fönstren.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,