SOM har släppt en undersökning gjord för branschfolk i musikindustrin. Det visar sig att ju mer pengar man tjänar desto mer emot fildelning är man. Om man bortser från den lätt överlägsna tonen som kan tolkas in i Jonas Sjöströms kommentar om mindre aktörer i musikbranschen, så kan man konstatera att viss feltolkning råkat smyga sig in. Han påstår av svenssons inte unnar en grupp att få tjäna två miljoner — tvärtom, det är precis artisten som man gärna ser göra sig en hacka, tror jag generellt sett. Men visst ligger det något i att man inte känner något större behov av att skydda dinosaurierna annars.

Så var det dags för Oscar Swartz att få sista ordet i Computer Sweden, vilket var bra, för ledaren idag gjorde inte särskilt bra intryck, på mig i alla fall. Ledaren som förespråkar att nätoperatörer “ska ta sitt ansvar”, har tydligen inte tänkt på att posten aldrig skulle komma i fråga att åläggas ansvar för smuggling eller annat dylikt olagligt eller allmänt retsamt man kan tänkas göra den vägen. Oscar gör ett bra jobb att förklara sambanden, dock, så hoppas att ledarredationen läser artiklarna i den egna tidningen.

Piratbyrån rapporterar att Yahoo numer filtrerar bort The Pirate Bay från sin sökmotor. Hur detta kommer att påverka hur många det blir som använder yahoo för sökändamål, återstår att se. Men jag gissar redan nu att om man inte hittar det man vill där, letar man på annan plats. Om man är nyfiken på vad piratbyrån gjort på sistone, förresten, berättar Rasmus på Copyriot att det nu finns en årsredovisning för byråns aktiviteter över 2007.

För övrigt måste jag dela med mig av synen som mötte mig i min rss-läsare (sage) nyss:

inga.png

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,