Lawrence Lessig, kanske mest känd för att ha “uppfunnit” creative commons, sitter och funderar på om han ska ställa upp som kandidat till den amerikanska kongressen för demokraterna. Förra året annonserade han att han numer inte fokuserar på upphovsrättsdebatterna — utan engagerar sig i att bekämpa korruption i politiska system.

Det är talande att kampanjen att försöka övertala honom att ställa upp till val för kongressen pågår via sociala media — och bland annat finns det en grupp på facebook ägnad att påverka honom att ställa upp.

Skulle denna man ställa upp, och vinna en plats i kongressen skulle det moderna tekniska kunnandet öka exponenellt i det politiska sammanhanget, vilket inte är ovälkommet. Har du aldrig lyssnat på Lessig, så kan du passa på att titta på ett TED-seminarie från förra året “How Creativity is being strangled by the law” nedan, där hans unika stil som numer kallas “Lessig Metoden” kan avnjutas.

* * *

[youtube:http://youtube.com/watch?v=7Q25-S7jzgs]

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,