I Osby kommun försöker man förhindra illegal fildelning på skolorna genom att förhindra att protokollet bittorrent används. 155 försök att fildela gjordes under januari berättar it-avdelningen i kommunen. I artikeln framgår inte hur de kommit fram till att dessa försök gällt upphovsrättsskyddade filer. Man får helt enkelt dra slutsatsen att de rimligtvis inte kunnat veta om det rört sig om upphovsrättsbrott utan har i sin dumhet helt enkelt bestämt att inget annat än olagliga filer transporteras via protokollet.

De sju skivbolagen som dragit igång The Swedish Model planerar att via sin site presentera och ställa all sin musik till förfogande inom kort. Det absolut billigaste och bästa alternativet just nu, eftersom bandbredd kostar, är just protokollet bittorrent. Förhoppningsvis gör inte fler kommuner gemensam sak med Osby kommun och förhindrar marknadsföring av svensk musik som är tänkt att delas ut fritt.

Apropå dumhet, så har amerikanska RIAA (motsvarigheten till antipiratbyrån) gjort en entimmas-film som läckt ut online. Filmen är en propagandaproduktion där man påstår att om man hittar pirater, hittar man terrorister, mördare och knarkare. Joråsåatteee…

Kul spaning av Doktor Spinn — Gudrun Schyman kan ju numer kalla sig PR-konsult (om än motvilligt) och företaget hon representerar heter Ideal PR. Dessvärre hade hon och kollegorna glömt bort att regga domännamnet

Den pågående omvandlingen av Kina från kommunism till marknadsekonomi á la väst har gjort att kineserna nu börjat patentera i större utsträckning, kan man läsa på ekonominyheterna. Inte nödvändigtvis sådant som de har “moralisk” rätt till, men en vana man kan hitta på andra platser också. Amerikanarna drar sig ju inte för att göra dylikt, till exempel.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,