Det är inte utan att man dubbelkollar almanackan för att se om man missat en månad eller två. För ett aprilskämt är vad den här nyheten verkar vara (missa inte kommentarerna). USA har tänkt sig att försöka utveckla programvara som kan infiltrera onlinespel och andra virtuella världar, i syfte att identifiera terrorister. Bland annat nämns World of Warcraft som plats där “avvikande beteende” ska fångas upp. Det blir en rolig tankeövning att fundera på vad som skulle anses vara avvikande i ett rollspel… När man läser runt får man emellanåt dessutom intryck av att använda internet är såpass avvikande att det förtjänar sumarisk bestraffning i sig.

På sistone har vi ju hört mycket om att man borde stänga av internet för de som begår upphovsrättsbrott genom att ladda ner nån låt — hela deras liv ska gå i stå om de gillar musik helt enkelt. Det är upp till var och en hur man väljer att prioritera, visserligen, men man suckar ändå… Norrmännen tycker uppfriskande nog att ett sådant förslag inte är värt att ens överväga.

Det papperslösa samhället lär nog dröja konstaterar man emellanåt… visserligen betalar vi nästan uteslutande via internet, men räkningarna vill vi allt fortfarande få i brevlådan. Det är posten som genomfört undersökningen där man kommit fram till detta resultat.

“Sakta men säkert kommer fönsterkuverten att bli färre i brevlådan. Dessvärre lär inte utgifterna bli mindre för det.”

Slutligen; Lessig har funderat klart på om han ska ställa upp till kongressvalet, och beslutade sig för att inte göra det. Man kan inte klandra honom, och anledningarna han radar upp är rätt gedigna. Men lite synd, är det allt, om än väldigt förståeligt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,