Skattemyndigheten kan tänka sig använda uppgifter som inte tillskansats lagligt, för att hitta skattesmitare, säger Mats Sjöstrand, generaldirektör för skattemyndigheten. Är det med andra ord olagligt att ha konto i Lichtenstein? Njaaee, det är det inte vad jag vet. Blir nästan lite imponerad av tunnelseendet från skattemyndigheten — de tar sannerligen sitt jobb på allvar. Ändamålen helgar medlen har blivit upphöjt till regelverk dessvärre, kanske inte världens bästa utveckling i myndighetssammanhang? 75 miljoner vill de i alla fall ha för besväret att misstänka människor för skattebrott, vad det verkar, helt enkelt för att ha konto utan myndighetsinsyn. Kanske värt det, i någons ögon?

Pakistan lyckades tydligen sänka youtube för hela världen, när de skulle spärra siten i landet. Ingen vet riktigt hur det gick till, men är en icke-diskussion i nuläget även om vi nog är några stycken som undrar hur i helskotta de kunde stänga av en site för hela världen. //edit: Ny Teknik har luskat ut vad det var som gjorde att Pakistan lyckades släcka ner youtube. Men eftersom youtube vek sig och plockade bort filmerna Pakistans regering inte ville att landets invånare skulle se, är det inte någon risk att det händer igen sägs det. Det hädiska materialet förresten, pakistanier är tydligen vuxna nog att undvika det själva, när allt kommer omkring. Utan regeringen sägs vara rädda för kritiska röster via tuben till följd av valet som inte gick så bra.

Ni får inte missa programmet Kortslutning på PC för alla! Daniel Gustafsson och Fredrik Granlund orerar om livets digitala väsentligheter, och jag garvade läppen av mig. Klicka genast på länken och kolla in grabbarna! Avsnitt två ute nu, och behandlar bland annat Macbook Air och “skitungarna” på The Pirate Bay.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,