“Internet är cool”, skrev en kompis och postade länken till Comissioned Comic. Det visade sig vara lite annat än en rolig seriestrip jag väntade mig. En svensk tjej befann sig i Kina, råkade ut för en olycka och hamnade på sjukhus. Någon kontaktade den sydamerikanska serietecknaren via ett shaolin-community, för att be om hjälp att försöka få tag i anhöriga till Vivianne Leidegrant eftersom de själva hade begränsade möjligheter.

Killen ritade en seriestrip med efterlysningen, eftersom det är hans medium, vilket fick igång aktivitet över hela världen — någon kontaktade till och med utrikesdepartementet och berättade om efterlysningen. Genom att söka på namnet hittades systern via facebook, någon lyckades lokalisera faderns mobilnummer och sms-ade, och familjen sattes till slut i förbindelse med sjukhuset. Fantastisk historia hur enskilda individer på olika ställen i världen kunde via internet lösa problemet.

Vivianne har nu kommit hem till Sverige, berättar hennes syster via kommentarer till efterlysningen på siten. Internet är sannerligen cool.

* * *

Andra bloggar om: , , , ,