Systembolagets monopolsituation gör naturligtvis att de inte är särskilt beroende av marknadsföring, alla vägar leder till bolagets rom, så att säga. Denna ohotade position har i vilket fall som helst påverkat deras omdöme, och visar det genom att bli förbannade på att det finns en site där man använder sig av systembolagets sortiment för att presentera produkter från ett alkohol-per-krona-perspektiv. Loggan bär släktskap med bolagets, inte särskilt konstigt egentligen, men tydligen är det tillräckligt omskakande att man ropar efter advokat, berättar presschefen på systemet. Det är extra roligt att Billigast på bolaget rapporterades ha haft cirka 1000 besökare fram till artikeln, men jag misstänker att det talet ökat dramatiskt idag…

Pelle Snickars skriver intressant i svenskan om mediebranschens fullständiga avståndstagande från att erbjuda fildelare alternativ online. Samtidigt kan man via hans text förstå — la man märke till på piratpartiets forum — att SFI, ledd av Cissi Elwin och finansierat via statliga understöd, skänker miljoner till antipiratbyrån. Är det verkligen okej att skänka bort skattepengar, hur som helst? Kanske någon läsare här kan skänka ljus över detta lilla delikata dilemma.

EU-kommissionen bjuder in till samråd, skriver Basic Personligt, Oscar Swartz, Free the Mind och Kommenterat.net. Rick Falkvinge har skrivit ett oerhört läsvärt dokument och skickat över till rådfrågningsinitiativet — och om du också vill göra det, så skynda på, sista chansen idag nämligen.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,