Charlotte på Kamferdroppar går igenom exempel av censuriver och trender som gör det politiskt korrekt att förhindra yttrandefrihet. Läs hennes inlägg, de exempel hon radar upp riskerar att göra dig förbannad men hellre det än dum aningslöshet. Fatta att google vill att man ska signera användaravtal mer eller mindre med blod t.ex., och lova att man aldrig pratar skit om dem? Jag himlade dessutom så hårt att jag fick ont i ögonen när bloggreaktionerna till Isobel Hadley-Kamptz artikel i Expressen serverades. Slutar du blogga, förresten Charlotte, kommer jag att jaga dig med högaffel — bara så du vet.

Vill vi ha det som i Kina, frågar sig Robert Dahlström angående en enkät som SVTs Kulturnyheterna presenterat. Tydligen anser hela 75 procent av politiker i kommuner att de borde få kunna stoppa kommunalt finansierade konstutställningar, särskilt om det anses vara kontroversiellt. I Linköping har man ju som bekant redan tagit sig den rätten.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,