Peter (Studiomannen) har utfärdat budkavle — och utmaningen är att berätta vad man gjorde för fem, tio, femton och tjugo år sedan. Jag skippade det där med mars, hade fullt sjå att försöka komma ihåg året över huvud taget! Det är nästan läskigt hur mycket man glömt när man tänker efter… får bli några symboliska nedslag i mitt förflutna:

2003 — (tror jag, kan ha varit 2002…) köpte jag och flyttade in i mitt första, riktiga, vuxna boende (kände att jag var tvungen att slå mig till ro innan jag fyllde fyrtio) och första middagen jag bjöd på serverades på papperstallrikar eftersom porslinet inte hade hunnit anlända. Men det blev i alla fall moules marinière.

1998 — bodde i ett proppskåp på Mariatorget, och började inse att det där med ålder och erfarenhet var en positiv inverkan på plånkan, men ville “känna efter” ett tag till om jag hade mer spring i kroppen så bodde kvar i knarkarkvarten. Stod jag för middagen, var det på krogen.

1993 — samma proppskåp på Mariatorget. Allmänt slampigt leverne, och nästan aldrig några kulor att tala om. Men kul hade jag, trots att det blev risotto ganska ofta! Var med och startade Stockholm Carnival Club och vi ordnade karnevalen för vattenfestivalen i flera år. Tror -93 var första året, faktiskt.

1988 — jobbade till att börja med på DN i sätteriet och flyttade sedemera in till centralredaktionen. Luncherna i DN-skrapan är helt okej. Det var pga Bengt Brauns mission att spara pengar åt Bonnierkoncernen som jag året efter slutade, och fick ett avgångsvederlag som jag satte sprätt på till stora delar i Västindien de följande åren.

Jahapp. Komprimerat i all sin härlighet. Vet inte riktigt hur jag ska känna inför den här utmaningen… Det var inte ett Barbra Streisand-moment precis men lite bitterljuvt att fundera över allt det där jag inte skrev om! ;-)

* * *

Andra bloggar om: , ,