Synskadades riksförbund uttrycker oro över att bli “bortglömda” när politiker diskuterar användandet av öppen källkod. En lite tankevurpa uppstår, när tillgänglighet kopplas ihop med om mjukvaran är proprietär eller öppen. Det spelar såklart ingen roll, även om de nog är så idag att den mjukvara som finns för synskadade kommer från proprietärt håll. Magnus Runesson berättar om GNOME-projektet, och själv fick jag tips om TPB. Nej, inte bukten jag brukar förkorta så i vanliga fall, utan Talboks- och punktskriftsbiblioteket, som fått pris för sitt arbete med öppen källkod. Men det är nog på sin plats att påminna om att man finns och har behov, så mitt tips blir att göra det i forum för öppen källkod också, inte bara till politiker.

Jonathan Fried på Fokus målar upp en riktig såpa som tilldrar sig på ett för mig oväntat ställe. Wikipedia-grundaren Jim Wales anseende har blivit ordentligt ansatt pga en kärlekshistoria.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,