Skivbolagen måste inte alls få tjäna pengar, så som det står skrivet i Ekonominyheterna. Att artister ska ha sina pengar när deras alster genererar kulor är ett argument som de flesta ställer sig bakom. Men det finns absolut ingen som helst anledning att utöka det argumentet till musikbolagen generellt sett. Behövs inte en inrättning, så behövs den inte, en sanning för vilken bransch som helst. Tyvärr, får man väl kanske tillägga. Dessutom andas kommentaren en air av att anse sig ha rätt att bestämma hur mycket man måste få tjäna på musiken dessutom. Jäkligt knepig inställning, och många är nog de branscher som önskade att de kunde strunta i konsumentmakt och att de på mediaplats kunde pusha dylik opinion.

I Yelah kan man läsa att Djurens Rätts ansvarige utgivare, som också råkar vara moderat politiker, har plockat bort en satirisk seriestrip där Fredrik Reinfeldt figurerar. Samtidigt som politikern Anders Ekelund säger sig vara säker på att seriestrippen är olaglig och inte är mer än ett personangrepp, säger han att den ska publiceras vid ett senare datum. Lite självmotsägande kanske, och låter oss ana att det snarare är politiska motiv mot att låta serien publiceras.

I Finland har en demonstration genomförts mot spärrfiltren på internet.

– Myndigheterna borde sätta sina resurser på att komma åt brottslingarna bakom sidorna, och inte bara gömma undan problemet. Dessutom kränker polisens hemliga censurlistor yttrandefriheten, menade demonstranterna.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,