Glad att IDG är uppe igen, eftersom jag då fick möjligheten att sitta och fnissa åt de här nördiga tatueringarna… Jag har inte kunnat komma in på idg på ett par dar, och det visade sig vara för att en 40-årig man från Skåne tydligen blev såpass frustrerad på siten att han försökt få utlopp för det genom att sikta på att sänka IDG. Detta är gjort medelst så kallad ddos-attack, som innebär att man riktar en hiskelig massa trafik till en site tills den inte orkar med längre. 10,000 datorer beräknades vara med i denna attack.

I svenskan kan man glädjande nog läsa att några av de största förlagen i världen lagt ner användande av DRM på sina digitala produkter. Svenska förlag har redan slopat DRM, och Story Side verkar ha en bättre allmänmänsklig syn än Earbooks, som använder vattenmärkning av sina filer och verkar anta inställningen att folk är tjuvar och banditer. Uttalandet från det sistnämnda företaget andas frustration som inte nödvändigtvis handlar om ämnet som diskuteras, tycker jag.

Som på beställning, kan man läsa att från och med juni kommer man att kunna köpa sexleksaker, som ju är suveräna verktyg för frustrationslösning, på apoteket. Jag kan inte låta bli att fundera på vilken slags utbildning apotekspersonalen får om varorna, så att de kan rekommendera rätt prylar.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , ,