Kan inte låta bli att kommentera tankevurpan i nyheten om spelet som kommer att delas ut gratis och generera intäkter via reklam istället, som det står om i SvT. De skriver nämligen “det är inte bara film och musikbranschen som förlorar mycket pengar på olaglig fildelning”. Som förklaring till att spelet ska delas ut gratis, eller..? Hatar när man blandar äpplen och päron i syfte att propagera för åsikter i till synes rent informativa och på ytan objektiva artiklar. Denna gång för barn.

En god gärning står Jonathan Fried för, på Fokus. Liksom West på andra sidan och undertecknad fann han en artikel i svenskan om ett nytt “supernät” vara tämligen förvirrande. Men hjälp fanns tydligen att tillgå i en artikel i Wired från 2001 skriver Jonathan, där tekniken förklaras lite bättre. Varken west eller Jonathan är särskilt imponerade över planerna dock. Rätt mycket pengar behöver spenderas på detta, vad det verkar, och det är lite ironiskt med tanke på de fullständiga tankefel politiker stått för i andra kontemporära teknikfrågor. Så jag tror att jag sällar mig till tvivlarna.

“Med känsliga nördöron” är krönikan rubricerad, helt utan Oscars hjälp dock, säger han. Bra krönika oavsett vad man tycker om rubben.

Samface på piratpartiet passar på att tipsa om att EFF har organiserat en namninsamling för att protestera mot EU-församlingens planer till förlängning av upphovsrätten. Cliff Richards har ju som bekant inte sparat i pensionsförsäkringar inför ålderdomen, och Paul McCartney kände inte till det där med äktenskapsförord, så de behöver få några års betalning till.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,