Den svenska regeringens motvilja att motsätta sig tortyrinställningen i USA kan bl.a. kanske förklaras med att en av befälen som dokumenterats ljuga om förfarandet leder svenska soldater i Nato-styrkan i Afghanistan. Dokumentären som omtalas, har jag skrivit om tidigare, och den går fortfarande att få tag på om man är intresserad av att få reda på vad det handlar om. Jag skulle gå så långt som att rekommendera att den visas i skolor till och med. Detta borde ingen vara ovetande om.

Bra ledare i Uppsala Nya Tidning som enkelt och pedagogiskt beskriver precis vad det handlar om när man säger att upphovsrättsindustrin ska få tillgång till ip-adresser:

[EU-]Domstolen sade då att medlemsstaterna måste skydda rätten till konfidentiell kommunikation, och att den personliga integriteten väger tyngre än civilrättsliga mål. Regeringen har tydligen av någon anledning valt att inte lyssna på det resonemanget.

Arthur C Clarke har avlidit. Kommer ihåg när jag satt och förbannade hans namn när jag skulle lösa ett osedvanligt (i alla fall för mig) knivigt matteproblem i dataspelet Rama, och ett band knöts till författaren för all framtid. Kärleksfullt, kanske jag ska tillägga, för trots förbannelserna kände jag mig som världen smartaste när jag till slut lyckades knäcka nöten. Han är kanske mest känd för boken “2001 — A Space Odyssey” som Kubrick sedemera gjorde film av.

Apropå science fiction, så har en tävling pågått — photoshoppade klassiska verk, med robotar som tema. Alla klassiker utom Normal Rockwell var godkända som tävlingsalster och man hade endast 48 timmar på sig att delta. Mycket att imponeras av där, besök länken vettja. Nedan min favorit, en omgjord Rembrandt “The Sacrifice of Isaac”.

rembrandt.png

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,