Medierna på P1 (tack för tipset Lars G!) tänkte sig vara objektiva och prata fildelning. Ptja, ni kan ju lyssna själva, och avgöra om de lyckades. Efter att ha hört Pontén från antipiratbyrån uttala sig, och med reporterns benägna “förklarande” hjälp och klippteknik, så förstår man varför många tror att pirater resolut vill ta bort upphovsrätten. Kanske ska säga det igen — nej, pirater vill inte ta bort upphovsrätten. Nej, pirater vill inte att artister, låtskrivare, författare osv ska svälta och inte ha möjlighet att tjäna pengar. Att som pirat försöka föreslå alternativa vägar och marknadsmässiga metoder, innebär inte att man vill ta bort upphovsrätten. Det innebär att man vill skydda samhället mot en överdriven lagstiftning mot upphovsrättsbrott, som politiker och intresseorganisationer använder för att införa ett kontrollsamhälle.

Karl Sigfrid har passat på att skriva ett inlägg i fildelningsdebatten på Aftonbladet. Han påpekar hur processen för att marknaden förändras pågår redan, och hur det är en bättre väg att gå, än att införa massövervakning.

Burken avslöjar dig, skriver DN och egentligen är det bara ägare av macintosh-datorer som identifieras som snobbiga, välklädda och lite stekare sådär, vad det verkar. Frågan är var jag ska placera mig, som har en pc med linux, en med windows xp, och en macintosh pro laptop? Allmänt schizofren med onaturligt vita tänder?

TV4 skulle inte sända Life of Brian under påskhelgen, och jag kan faktiskt inte låta bli att fnissa lite. Kanske är det filmen i sig som inspirerar till det löjes skimmer som det resonemanget framstår i?

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,