Ja, jävlar — ska man skratta eller gråta? 15 millar säger Ifpi att de vill ha i skadestånd om The Pirate Bay förklaras skyldiga i rättegången (som inte verkar komma igång förrän i höst). Det blir cirka 625.000 per länk som siten tillhandahåller. Ska bli intressant att höra vilka filer det gäller, som man räknat antalet nedladdningar på (hur nu det gått till) för att få fram summan de ansett sig förlora. Och bara igår framgick det att artister själva ska räknas in bland de som lyssnat in sig på låtar utan att pynta. Mpa och antipiratbyrån måste räkna lite längre tydligen — man kan bara spekulera i vad slutsummorna kommer att landa på. Peter Sunde själv, börjar bli lite nervös att han ska förlora vadet om att slutsumman stannar på 30 miljoner. Rosetta och Mary har kommenterat detta också.

Det här är lite lattjo, och först tänkte jag att det var ett för tidigt aprilskämt eller nåt. Men det verkar som om det stämmer: Engelska Virgin Media, en nätoperatör, går frivilligt med på musikkartellernas hårda linje att stänga av sina kunder om de fildelar. Men i samband med detta meddelande, berättar man dessutom att man nu erbjuder gratis usenet… För de som inte förstår varför detta är uppseendeväckande: usenet är stället där de flesta filer i princip hamnar FÖRST. Där kan man dessutom fildela relativt fritt från insyn från intresseorganisationer som Ifpi.

Visserligen läser jag honom varje dag, men brukar inte länka så ofta. På mindre än en vecka blir det med denna länk andra gången. Detta för att Henrik Alexandersson påminner om att om ett par månader planerar regering och riksdag omyndigförklara svenska folket, och sätta övervakning på telefonsamtal, mailtrafik osv. FRA-förslaget som bordlades i ett år, kommer med största sannolikhet att drivas igenom i juni. Upp och hoppa allesammans säger jag också, vi måste bråka om detta. Till exempel kan man ju tänka sig att dra iväg några rader till riksdagsledmöterna (textfil med samtliga mailadresser här) — ställ frågor, ställ krav — politiker måste känna av att vi bryr oss.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,