Militären i USA har funderat på att ge sig in i bloggsvängen, enligt en artikel i Wired. Då det redan finns militärer som bloggar, var inte riktigt det tanken, utan att genom bloggar påverka allmänna opinionen. Dessutom övervägde man på olika sätt att kunna hacka sig in på “fientliga” bloggar för att ändra vissa ord här och var i syfte att sänka skribenters kredibilitet. Det har såklart gått att “äga media” på olika sätt genom tiderna, egentligen inget nytt under solen — men lite intressant ändå att få inblick i hur man tänker. Hittat via slashdot.

I Norge tar man personlig integritet på allvar, och det verkar som om myndigheter är på gång att stoppa antipirat-organisationer från att jaga pirater.

Det där med konstnärliga uttryck som kommit till livs tack vare den digitala tidsåldern, syns väldigt tydligt på konstnären Dan Proops alster. På boing-boing kan man läsa om hans förestående utställning och se ett par av hans oljemålningar. Besök även hans hemsida, där det finns mer datainspirerade-oljemålningar att se. Japp, nedanstående är alltså målad i olja.

texture.jpg

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,