Jeff Price skriver om demokratiprocessen som inletts i musikindustrin i och med det digitaliserade formatet. Vem som helst kan starta ett bolag och nå ut till en stor publik.

Allowing all music creators “in” is both exciting and frightening. Some argue that we need subjective gatekeepers as filters. No matter which way you feel about it, there are a few indisputable facts — control has been taken away from the “four major labels” and the traditional media outlets. We, the “masses,” now have access to create, distribute, discover, promote, share and listen to any music.

Att man som musiker idag inte behöver vara beroende av ett musikbolag ens i Sverige syns också i en artikel i sydsvenskan.

”Det är en ny väg – nästan alla i branschen håller på med nya projekt för att sälja sin musik. Det ligger i luften”, säger Marit Bergman till Filter.

Sony BMG är ju ett företag som gjort sig kända för att inte behandla piratkopiering med silkesvantar. Lite extra pinsamt därför att de kommits på med piratkopierad mjukvara på sina datorer och nu anmälts för det. Företaget som anmäler tänker inte göra upp i godo, eftersom de anser att det är principiellt viktigt att Sony BMG ställs till svars för detta.

Är du nyfiken på vilka aprilskämt som snurrar runt i media, så kanske aprilskämt.se kan vara nåt för dig, som tagit på sig att utse de bästa. En årlig tradition som brukar vara ganska underhållande på ThinkGeek, är alla 1 april-produkter, dessutom. Piratpartiet beslutade sig i år för att inte ens försöka sig på ett aprilskämt, eftersom Ifpis skadeståndskrav mot The Pirate Bay är omöjligt att slå.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,